Maloku, Bekir: 1

Karimi, Mohammad: 3
Mahdiyar, Enayat: 1

Maloku, Burim: 1

Äntligen kom första segern i årets träningsmatcher när vi på bortaplan slog Dals Långed i ett kommunderby med 3-0. Vi saknade några spelare men förutom två förändringar var det samma trupp som vi hade i träningsmatchen mot Eds FF B-lag.

Vi startade matchen riktigt bra och Benjamin Maloku hade ett skott i stolpen efter två minuters spel. På returen kunde Nour Kurdi sätta dit 1-0 för oss. Fyra minuter senare hade Nour Kurdi ett skott som räddades och på den efterföljande hörnan nickade Henrik Karlsson utanför. Kort därefter hade Dals Långed ett skot utanför och ett i stolpen. Vi fortsatte skapa lägen där Benjamin Maloku hade ett skott som täcktes till hörna och Nour Kurdi ett friläge som lobbades över mål. Efter 21 minuters spel fick vi en hörna som Bejamin Maloku slog och Dalha Abdihakin Sahal satte i mål till 2-0. Vi hade sedan ytterligare tre lägen men inget som resulterade i mål. Med mindre än tio minuter kvar att spela av den första halvleken hittade Saadaq Alas med en mycket fin passning till Benamin Maloku som inte gjorde något misstag och 3-0 var ett faktum. Nour Kurdi var sedan mycket nära att utöka vår ledning men bollen gick utanför. Dals Långed hade ett par lägen till i halvleken men inget som var så farligt. För egen del skapade vi fyra målchanser till men ingen av dem lyckades vi omsätta till mål.

I det stora hela gjorde vi en bra första halvlek och ledde rättvist med 3-0. Vi hade dock så pass många bra målchanser att vi borde gjort ett antal mål till. Att så inte blev fallet berodde på att avsluten inte var tillräckligt bra och att vi ibland höll i bollen för länge innan vi avslutade. Att planen inte var i bästa skicka påverkade också att vissa avslut blev sämre än förväntat. Bakåt släppte vi inte till så mycket så där fungerade det ganska bra. Spelet fungerade hyfsat men lite svårspelad plan var det och ibland höll vi i bollen för länge vilket gjorde att bollen inte gick så snabbt som vi ville.

Den andra halvleken var dock inte alls bra från vår sida och Dals Långed hade bland annat ett skott i utsidan målburen som var nära under den första kvarten. Trots att vi spelade sämre så fortsatte vi att skapa målchanser. Efter 64 minuters spel hittade Mohammad Karimi rakt igenom Dals Långeds försvaret till Burim Maloku som fick ett friläge. Bollen studsade dock upp lite vid avslutet som gick utanför. kort därefter hade Dalha Abdihakin Sahal ett bra läge inne i straffområdet men avslutet gick inte på mål. Vi gjorde några byten på slutet och skapade några lägen till men lyckades inte få dit bollen vilket gjorde att matchen slutade 3-0 till oss.

Den första halvleken är bra från vår sida där vi skapade hela 16 avslut varav ungefär hälften gick på mål men bara tre som gick i mål. Det är bra att vi skapar så många målchanser men vi borde haft ledningen med fler mål sett till hur lägena såg ut. I spelet håller vi fortfarande i bollen lite för länge men när vi släppte den snabbt såg det stundtals ganska bra ut. I andra var det inte mycket som stämde och den halvleken kan vi inte vara nöjda med. Defensivt släppte vi bara till sju målchanser vilket är ganska bra och det är skönt att få med sig en vinst. Totalt sett var det en sämre insats mot Eds B-lag men det syns att det finns något att bygga vidare på och när vi får spela med ordinarie lag kan nog detta bli riktigt bra.

Nästa träningsmatch för oss är på fredag hemma mot Kroppefjälls IF.