Maloku, Berat: 6

Mahdiyar, Enayat: 1
Chigoziri Onyeaghala , Prince: 1

Alas, Saadaq: 1

Vi saknade några spelare till vår sista träningsmatch inför seriepremiären den 2 augusti mot Bengtsfors IF B-lag. Bland annat de tre bröderna Maloku och Zakaria Akrami. Detta gjorde att tränaren Berat Maloku fick ställa sig i mål.

Vi hade hoppas på ett bra genrep men gjorde ingen bra första halvlek där Åmål tog ledningen redan efter fem minuters spel. Åmål U fortsatte skapa målchanser och hade bland annat ett skott i ribban och ett missat friläge. Johan Henriksson hade ett avslut för oss efter 26 minuter men skottet räddades. Kort därefter ökade Åmål på till 2-0 vilket också var ställningen i paus.

Vi skall vara nöjda att vi bara låg under med två mål då vi inte stod för någon bra prestation. Vi satte inte press som vi pratat om, vi missade passningar och gjorde inte mycket av det vi pratat om före matchen att vi skulle göra.

Åmål tog ledningen tidigt i andra med 3-0 genom Rayif Mahrat men vi gjorde det klart bättre i den andra halvleken. Bland annat hade Nour Kurdi och Henrik Karlsson varsin nick som räddades. Efter 56 minuters spel kunde vi reducera till 3-1 genom Mohammad Karimi. Två minuter senare kunde vi vinna bollen och hitta till Nour Kurdi som dribblade sig snyggt igenom via en tunnel men avslutet gick utanför mål. Vi började göra några byten och inhoppande Anas Alfara kunde efter 72 minuters spel hitta till Nour Kurdi efter ett väggspel som gav 3-2 målet. Trots att vi inte spelat så bra var vi nu med i matchen på allvar men efter ett bolltapp i den 83 minuten gjorde att Åmål U kunde kontra in 4-2 och matchen var avgjord. Åmål gjorde även ett mål till och vann rättvist med 5-2.

Vi kände efteråt att vi kunde ha vunnit mot dem om vi gjort en riktigt bra insats men nu var det allt för få som kom upp i normal nivå. Framför allt var det den första halvleken där vi satte för dålig press och gav Åmål mycket tid när de fick bollen. Vi gick inte in tillräckligt i närkamperna och då blir det svårt att att vinna tillbaka bollen. Den andra halvleken var bättre där fick bättre press på dem och därmed avnn fler bollar. men ändå besviken att vi inte kan prestera bättre när det är den sista träningsmatchen inför seriepremiären. Vi får hoppas på att den gamla talesättet "En dåligt genrep ger en bra premiär " stämmer, för i seriepremiären mot Bengtsfors IF B-lag måste vi höja oss flera snäpp om vi skall få med oss poäng.