Tössecupen 2019.

Igår deltog vi i Tössecupen i klassen för lag från division 5 och neråt. Vi hade blivit lottade i grupp 4 där vi spelade mot Tösse IF lag 2, Kroppefjälls IF och Ellenö IK.

Vi hade tagit ut följande spelare till cupen.

Spelartrupp Tössecupen

I den första matchen spelade vi mot Tösse IF B-lag. Vi hade en del boll i inledningen men skapade inte så mycket då. När det var spelat knappa sex minuter tog vi ledningen när Mohammad Karimi hittade fram till Axel Lindström som satte dit ledningsmålet. Jonas Kemppinen gjorde vårt andra mål efter assist från Burim Maloku. Vi hade verkligen kommit igång nu och med mindre än tre minuter kvar att spela utökade Mohammed Karimi vår ledning till 3-0. Ett riktigt fint mål avslutade mathen där Elis Lindström väggspelade sig igenom Tösseförsvaret med hjälp av Mohammad Karimo och satte 4-0.

Inte det svåraste motståndet men vi gjorde en riktigt bra match och vann rättvist.

Vi vistte att det skulle bli tuffare mot Kroppefjäll i den andra matchen men vi fick en bra start med 1-0 redan efter tre minuter spel då Benjamin Maloku hittade Jonas Kemppinen satte bollen i mål. Kroppefjäll var sedan när att kvittera med bollen gik i stolpen. Mohammed Karimi hade sedan ett bra avslut utan att resultera. 2-0 målet kom efter åtta minuters spel och återigen hittade Benjamin Maloku fram till Jonas Kempinnen. Bekir Maloku gjorde en bra räddning kort efter när Kroppefjäll kunde ha reducerat. Vi hade också öppet mål men den gången lyckades vi inte få in bollen och vi vann matchen med 2-0.

Ett bra spel från vår sida i matchen där vi hade mycket rörelse, bra passningspel och försvarade oss på ett bra sätt. Vi gjorde verkligen de sakerna som vi hade pratat om före helt rätt.

I den sista gruppspelsmatchen mötte vi Ellenö och var då redan klara för slutspel. Morteza Rahimi stod då i mål istället för Bekir Maloku samtidigt som Simon Kemppinen Juhl fick chansen att spela. Vi gjorde inte vår bästa match här men lyckades vinna med 2-0 där Jonas Kemppinen stod för båda målen. Ellenö hade några lägen men Morteza Rahimi räddade bra.

I kvartsfinalen fick vi möta Frändefors som tidigt tog ledningen i matchen. Vi kom dock tillbaka och kunde kvittera genom Zakaria Akrami efter assist från Mohammad Karimi. Det var en jämn match där vi hade chansen att avgöra på en långstraff men missade och matchen fick avgöras på straffar. Vi följdes åt fram till ställningen 4-4. Efter det var det två straffar från varje lag som inte gick i mål. Burim Maloku gjorde sedan 5-4 inna Frändefors kvitterade. Vi missade sedan en straff medans Bekir räddade Frändefors straff. Vid ställningen 6-6 missade vi och Frändefors kunde avgöra till 6-7 och de gick därmed vidare. Våra straffmål gjordes av: Elis Lindström, Jonas Kemppinen, Banjamin Maloku, Mohammad Karimi, Burim Maloku, Zakaria Akrami.

Vill nämna Bekir Maloku som räddade flera av straffarna men trots detta kunde vi inte vinna matchen.

Trist att åka ut på straffar för det kändes som vi kunde gått längre i turneringen och med tanke på att Ellenö som vi slog i gruppen gick till final så känns det ännu surare.

Vi gjorde dock många bra saker och skall vara väldigt nöjda med vår insats. Straffar kunde vi varit bättre på men det är svårt att träna på. Att vi gick igenom gruppspelet obesegrade med åtta gjorda mål och noll insläppta skall vi vara stolta över. Totalt släppte vi bara in ett enda spelmål och gjorde nio framåt. En riktigt bra insats från alla spelare i laget.

Nu är inomhussäsongen slut och vi får börja träna inför utomhussäsongen.