Historik Billingsfors IK 2000-09

2000-talet: År 2000 spelade vi i Division V och hamnade på näst sista plats med 20 inspelade poäng. Det var dåligt med folk och när tre Dalslandslag åkte ur Division IV så blev vi nedflyttade tillsamans med Laxarby som hamnade sist i tabellen. Det var tre poäng till som hade behövts för att hänga kvar.

Efter att vi åkt ramlat ner till division VI så hamnade vi i mitten av tabellen säsongen 2001. Vi hade ändå flera unga spelare på gång upp och det såg positivt ut. Säsongen 2002 hade vi stor omsättning på spelare i matcherna och många av dem hade allt för dålig kondition så vi orkade inte 90 minuter i matcherna. I tabellen hamnade vi på en näst sista plats med endast 13 inspelade poäng.

2003 såg det bättre ut och vi hamnade i mitten av tabellen med 27 poäng i bagaget.

2004 var ett riktigt bra år för oss. Vi hade fått två mycket bra nyförvärv från Årjängs IF i Robert Hillensjö och Joakim Lindeberg. Robert var en mittfältare av hög klass och Joakim var en mycket bra målskytt. Efter vårsäsongens nio matcher ledde vi tabeller efter att ha gjort 35 mål och endast släppt in fem. Höstsäsongen fortsatte på samma sätt och när vi vann hemma mot Ellenö med 9-0 så var seriesegern klar då Håfreström samtidigt förlorade mot Rådanefors. Totalt vann vi 13 matcher, spelade tre oavgjorda och hade ingen förlust. Vi hade en målskillnad på 66 gjorda och 15 insläppta mål vilket var mycket imponerande. En stor anledning till seriesegern var Joakim Lindeberg som gjorde 21 mål.

Seriesegrare Billingsfors IK A-lag 2004

Året efter serieseger så hade vi tappat Joakim Lindeberg som gått tillbaka till Årjängs IF men istället fått Marcus Johansson från Sillerud. Vi hamnade på en näst sista plats med 21 poäng men lyckades hänga kvar då bara ett lag åkte ur. Säsongen 2006 slutade vi också näst sist och även denna gång hängde vi kvar. År 2007 var bredrövligt från vår sida om man ser till seniorverksamheten. A-laget hamnade sist i division V med noll poäng på 22 spelade matcher och 8-128 i målskillnad. Vi åkte naturligtvis ur med buller och bång. Säsongerna 2008 och 2009 så hamnade vi i botten av tabellen vad gäller A-laget i division VI.