Historik Billingsfors IK 1950-59

1950: Den nedåtgående trenden fortsätter efter en sistaplats i trean och föreningen blev utesluten ur serieföreningen som är för FD allsvenska och allsvenska lag. En bordtennissektion bildades.

1951: Klubben blev åtta i div IV (4) och DM i friidrott ordnades.

1952: Detta år blev det en sjätte plats i fyran och junior och pojklagen vann sina serier.

1953: Det gick bättre för klubben som gick upp i trean. Junior och pojklagen vann sina respektive serier. Annars var det inga större framgångar i Bordtennis, Skidor, Bandy eller Friidrott.

1954: En andra plats belades i division 3 västra Svealand. DM vinst blev det också. Junior och pojklaget vann sina resp serier. Juniorerna förlorade DM finalen mot IFK Åmål. Detta år så fick Villis Carlsson mottaga Åmål - Tidningens gulDMedalj för årets idrottsprestation inom Dalsland.

1955: Det blev en tredje plats i division 3 Västra Svealand. Förlust i DM finalen mot IFK Åmål med 2-1. Junior och pojklaget vann sina resp serier, Juniorerna blev också DM mästare. Vid skid-DM på 10 km så togBerit Andersson, Beryl Udden och Isabella Holmedahl andra lagpris, i samma tävling blev också Isabella tvåa individuellt. Detta år gjordes om och tillbyggnader på Lövåsvallen, En ståplatsläktare byggdes, ny entré med fyra ingångar och sedan tillbyggnad av omklädningsrummen.

1956: Detta år slutade A-laget på en tredje plats i division 3 Nordvästra Götaland. Juniorer och B-laget vann sina serier medan pojklaget slutade på en andra plats. DM hemfördes både för Seniorer och Juniorer. Vi hade en fest vid 50 års jubileumet där ungefär ett 100-tal var representerade från olika klubbar och förbund med mera. I samband med jubileumet så hedrades två av de medlemmar som varit med och grundat BIK nämligen Albert Persson och Karl Olsson. Hedrades gjordes också hedersordföranden Helge Schönning.

1957:

1958:

1959: