Historik Billingsfors IK 2010-15

2010: Vi var det sämsta A-laget i hela Dalsland då vi hamnade sist i division VI med endast en inspelad poäng.

2011: Spelmässigt var säsongen ganska bra även om vi inte tog så många poäng och hamnade en bit ner i tabellen.

2012: Tyvärr fick vi lägga ner vårt seniorlag. Många medier både lokalt och på riksnivå ville ha kommentarer så då figurerade vi ganska mycket i media ett tag. Mer om det finns här.

2013: Seniorlaget vilande.

2014: Vi gjorde åter comeback på fotbollskartan då vi tillsamans med Ärtemarks IF anmälde ett gemensamt lag i division VI. I en tuff serie med många bra B-lag slutade vi näst sist med 15 inspelade poäng och endast Kroppefjälls IF bakom oss. Tar man dock resultatet mellan oss och de övriga två A-lagen så var vi det bästa med åtta inspelade poäng mot sju för Gustavsfors och bara ett för Kroppefjäll. Tränare för laget var Åke Jonasson och Ulf Carlson, till sin hjälp hade de Morgan Magnusson, Bernt Fredriksson och Pontus Nordwall.

2015: Detta år deltog vi i DM men det blev förluster både mot Gustavsfors och Högsäter. Vi spelade sju träningsmatcher inför säsongen men förlorade alla. Förutom ett A-lag anmälde vi också ett B-lag till division VII. På träningarna var det ganska mycket folk och när säsongen var slut kunde vi hitta A-laget på en andra plats i tabellen. Åt överlägsna seriesegraren Åsebro, som hade dragit sig ur divison IV och startat om i division VI, fanns inget att göra. B-laget slutade fyra i tabellen för division VII med 19 poäng men det viktigaste var att alla fick möjlighet att spela. Tränarteamet var samma som förra året.

2016: Inför säsongen så kom Anders Nordh in som tränare istället för Åke Jonasson där Ulf Carlson fortsatte som tränare. Vi fick en förfrågan om att spela i division fem då Gustavsfors lade ner sitt lag och den möjligheten tog vi. Försäsongen var ganska bra där vi spelade tre DM matcher och sex träningsmatcher med blandade resultat. På träningarna var det också bra med folk. Vårsäsongen gav mindre poäng än vi var värda. På träningarna var det över 20 man varje gång och vi var ändå ganska nöjda. När träningen inför hösten började var det dålig med folk på träningarna och det fortsatte hela höstsäsongen. Resultaten i matcherna blev därefter och vi åkte ur division fem efter endast en säsong. B-laget slutade trea i division 7.

2017: Inför säsongen tappade vi många spelare så det var länge osäkert om vi skulle få ihop något lag. Ett antal nya spelare gjorde dock att vi kom till spel i division 6 Dalsland och slutade på en hedrande fjärde plats. Anders Nordh hade slutat som tränare och ersatts av Elis Lindström som också spelade. Ulf Carlson var kvar som tränare och Pontus Nordwall som lagledare. Morgan Magnusson hjälpte också till.